vasárnap, július 26, 2015

Pampók piciknek

Mackó pampó:

Miután elkészítettem a Tulipános pampót támadt egy olyan ötletem, hogy egészen kicsi gyermekeknek is készítsek pampókat.

Ezt az aranyos kis filcpampót egészen pici babáknak készítettem, a legkisebb méretben, 0-6 hónapos gyerekeknek. Hamarosan varrok nagyobbaknak is, más színben és más díszítéssel.
Megrendelésre készítek bármilyen színben.
Madárkás pampó:
                                     
                                     

                                     

                             

                            


Hímzett, virágos pampó egy kislány keresztelőjére :)hétfő, július 13, 2015

Játsszunk waldorf manókkal :)


A játékbabának mindig is megvolt a szerepe a gyermekkorban. A kis gyermeknek tetsző baba kellemes tapintású, olyan amelyet ölelgetni, simogatni, babusgatni lehet. Három hónapos kortól a kicsi tökéletes játék babája lehet egy ilyen, vagy ezekhez hasonló manóbaba, amit akár saját kezüleg is elkészíthetnek gyermeküknek. A gyermek számára különleges értéket képvisel minden olyan játék amit szülei saját maguk készítenek el neki.
A legfontosabb, hogy a manóbaba lehetőséget ad arra, hogy a gyerek utánozza azt a gondoskodást, amit családjától megkap.Tervezem, hogy feltöltöm a manóbabáim szabásmintáját, leírással együtt, de addig is találtam nektek, a Waldorf kincsessziget - waldorfbabák, játékok, ötletek című blogon könnyen elkészíthető waldorf manókat :)