Nemezelt ékszerek, kiegészítők

Rendelésre készült, nem saját ötlet, de nagyon inspirál és lesznek még hasonlóak :)Növényekkel festett gyabjúból nemezelt tulipános fülbevalók:


Tulipános medálok

Saját festésű gyapjúból nemezelt medálok. Hamarosan készítek más színekben is :)


  


Tulipánok nyárra is :)

Növényekkel festett gyapjúmedálok:

A "Gyapjúfestés növényekkel" című oldalon olvashattok arról, hogyan tanulgatom a gyapjúfestést, kizárólag növényeket használva. Az így festett, visszafogott színű gyapjúból nemezeltem néhány Szív – medált.

Fekete bodzával festett gyapjúmedál:

Vöröskáposztával festett medált sajnos elfelejtettem lefényképezni, de itt van helyette egy pár szívecskés fülbevaló :)Céklával festett gyapjúmedál:
Fehérhagymával festett gyapjúmedál:
Vöröshagymával festett gyapjúmedál:


Rendelésre készült, nem saját ötlet, de nagyon inspirál és lesznek még hasonlóak :)

Ezeket a fülbevalókat a hímzett, nemezgolyócskás nyakbavalók ihlették :)Nemezszütyők

Cipzáros és gombos kis szütyők, pénztárcák. A pici gombok borsikagyökérből készültek :)
Még egy kis nyári hangulat :) 

Cicás kitűzőkSzemélyre szabott kitűzők –Mesefiguramásaink

Egy közeli barátnőm születésnapjára készítettem ezt a kitűzőt. Egy nappal a születésnapi bulija előtt támadt az ötletem, hogy valami olyasmit készítsek neki, ami őt ábrázolja. Persze nem élethűen, hanem kissé mesésen, babásan :) Így született meg ez a kis kingás kitűző... Kinga mesefiguramása :)
...ennek az ötletnek a folytatásaként saját, személyre szabott kitűzőmet is elkészítem, és nektek is szívesen készítek megrendelésre. 
Ha szeretnétek egy ilyet, e-mailben küldjetek nekem egy képet magatokról (lehetőleg szemből), írjátok meg kedvenc színeiteket, és én megvarrom saját kitűzőtöket, ami a ti mesefiguramásotok lehet. Ha van valami, ami nagyon jellemző rátok, valami, amit nagyon szerettek, esetleg ezt is írjátok meg, én pedig belecsempészem a kitűzőbe... ahogy az alábbira ráillesztettem a cicát.

A tegnap el is készítettem a saját mesefiguramásomat is:...és a napokban elkészültek (ezek már megrendelésre) az újabb mesemások :) 
Hanga:

Emőke:


Csilla:


Nemezelt kontyolókNemezelt kitűzők:

Maradék színes gyapjúból egy 30x30 centiméteres vékony lapocskát nemezeltem – ami egyébként nagyon hasonlít a filclapocskákhoz –, majd abból vágtam ki a különböző formákat, melyeket pelenkaöltéssel körbrvarrtam, és fagolyócskákkal díszítettem.
A kitűzők méretei: 7x7 cm

Még maradt a nemezelt lapocskából, ezért néhány napon belül készítek még ehhez hasonló kitűzőket.
Itt vannak a megígért kitűzők, most készültek el, van köztük cica is :)
Így néz ki a kitűzők háta, van rajtuk csiptető és biztosítótű is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések