Magamról
Csíkszeredában születtem, de jelenleg Kolozsváron élek. 
Mindig közel álltam a kézművességhez, de komolyan nem igazán érdekelt, úgy másfél évvel ezelőttig. Művészeti iskolába jártam, majd az egyetemen is festészetet tanultam és már hatéves koromban festő akartam lenni, de ahogy közeledtem tanulmányaim vége felé, ez az "akarás" valahogy elveszett.
A kézműveskedés akkor jött be a képbe, amikor Anyukám Waldorf csoportjában voltam segédóvónéni. Az ott eltöltött idő nagyon fontos nekem és sok mindenben megváltoztatott. Az oviban varrtam ezt-azt a gyerekeknek, nemezeltünk, festettünk, agyagoztunk együtt...nagyon élveztem, és akkoriban támadt az ötletem, hogy Waldorf játékokat készítsek...nem csak babákat, hanem mindenféle Waldorf ihletésű játékot. Neki is fogtam, és igazán meglepett, hogy mekkora örömet okoz ez nekem...azóta minden szabad percemet itt töltöm az Öltészetemben :)

Az alábbi interjúban olvashattok részletesebben az Öltészetemről: 

Alternatív lények


...és itt Anyuval ketten :) Az első néhány waldorf játék varrását tőle tanultam, és még most is sok mindenben segít nekem!


Események a csíkszeredai Waldorf oviban :)


2013. december 19., csütörtök

Karácsonyi ünnepély:


2013. június 20., csütörtök

Voltam segédkezni anyukám csoportjában a vakációt megelőző héten és az évzáró ünnepélyen :)  Szép és meghitt volt a készülődés, akárcsak az ünnepély. Virágot szedtünk, koszorúkat fontunk, feldíszítettük virágokkal a kaput, és előkészítettük az ünnepi játékokat. 

Az évzárón volt körjáték, az iskolába menő gyerekek elbáboztak egy mesét, utána kint folyatódott a mulatság, az udvaron. Itt mindenféle izgalmas dolog történt, kincskeresés, célbadobás, cseresznyehorgászás, szélforgó készítés és gyümölcsevés.

Évzáró ünnepély:


Készülődés :)


Bábjáték és az ünnepi játékok

2013. március 14., csütörtök

Egy nap az oviban:Cipócskát sütöttünk, mindenki magának, amit majd tízóraira meg is ettünk :)
Szabad játék:Körjáték:

A "Piroska és a Farkas" című mese elbábozása közösen a gyerekekkel:Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések