Ünnepekre

Itt mindig az éppen aktuális ünnepnek megfelelő díszeket, dekorációkat fogsz találni!

2014. december 7., vasárnap

Az idei karácsonyra néhány újdonsággal is szeretnélek meglepni titeket, egyelőre ezekkel az apró, tűnenemezelt karácsonyfadíszekkel :) De tervezek még valamit, remélem hogy időben elkészülnek.


2013. március 29., péntek
Húsvéti Nyuszik:

Filcből meg gyapjúból készült nyuszik, szép díszei a húsvéti asztalnak, és aranyos játékok gyerekek számára. Az alábbi barna nyuszika fogja az én húsvéti asztalomat díszíteni. Én zöld gyapjúra tettem rá, a pristojásokkal együtt, de a gyapjú helyett lehet friss, zöld füvet tenni.
2012. december 9., vasárnap

Betlehemes:

Két kis méretű gyapjúbetlehemes készült :)


Gyapjúangyalkák:


Tegnap este, tűnemezeléssel készítettem az angyalkákat. A napokban fogok még néhányat készíteni, csak előbb fehérítek gyapjút, mert ezeknél az angyalkáknál felhasznált gyapjú kissé szürkés.

A sárga angyalka magassága 11 cm, a szarnyai fesztávolsága 24 cm.
A fehér angyalka magassága 8,5 cm, a szárnyai fesztávolság 11 cm.
2012. december 1., szombat


Karácsonyfák filcből


Biztosan láttátok a Főoldalon, hogy hamarosan lesz egy karácsonyi vásár, amin én is ott leszek...és most nagy készülődésben vagyok. Nagyon izgulok, mert ez lesz az első vásárom, és szeretnék minél szebb, meg ötletesebb dolgokat vinni.

Ezeket a filcből készült karácsonyfákat is erre az alkalomra készítettem.


2012. november 20., kedd

Puttonyán MikulásMivel közeledik a Mikulás, gondoltam, készítek én is valami mikulásost :) Tegnap kaptam egy jó kis mintát arról, hogyan lehet könnyen és gyorsan Mikulást készíteni filcből. Ennek a mintának az alapján varrtam ezt a puttonyos Mikulást, persze kissé átformáltam a saját ízlésem szerint :)
Ennél a Mikulásnál izgalmas az, hogy nem csak dekorációként lehet használni, hanem bele lehet tenni kisebb ajándékokat, finomságokat is... a képeken meglátjátok, hogyan :)


Az itt látható Mikulás 25 centiméter magas, de rendelésre kisebbet vagy nagyobbat is készítek.


2012. október 19., péntek

Karácsonyfadíszek:


Tudom, karácsonyig még sok van, de én már gondolok rá, és el is kezdtem készíteni ezt-azt :)

Ezek a gyapjúgolyócskákkal díszített fenyőtobozok tökéletes díszek lehetnek a karácsonyfán, az adventi koszorún vagy kitéve valahová egy tálba, de akár önmagukban, a polcon is.
A Műhelyben megtudhatjátok, hogyan készítsétek el, darabonként vagy hatos és nyolcas csomagokban meg is rendelhető – bármilyen színösszetételben.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések