Marionettbábok

A négyzsinóros, Waldorf ihletésű marionettbábu természetes alapanyagokból készült: pamutból, selyemből és gyapjúból. Ők itt közepes méretűek, 40x40 cm-es bábok. A barna ruhás marionett a királykisasszony, a sárga ruhás pedik a királyfi :)
Ennek a fajta marionettnek nincsenek lábai, csak feje, törzse és keze. A fejét és a törzsét pamutból készítettük, majd gyapjúval tömtük ki. A kezek – kis kövecskék pamutba burkolva – az anyag széleihez vannak varrva. Ruhája selyemből készült.
A ruha anyagának könnyedsége rendkívűl fontos ezeknél a fajta báboknál, mert az biztosítja a marionett légies mozgását.A marionettbábu remek játék egy gyerek számára, egész díszleteket tervezhet hozzá, vagy akár történeteket találhat ki hozzá – ami fokozhatja képzelőerejét, illetve kézügyességét is.
A bábu életre keltéséhez az ujjak összehangolt mozgatásán túl komoly koncentráció is szükségeltetik, ezért a már hét évet betöltött, iskolába készülő gyerekeknek tudom ajánlani. (Kisebb gyerekeknek csak abban az esetben, ha a szülő mozgatja – például előad vele egy mesét.)
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések